Filmer

Iskolan.png

Flyttfåglar/ Birds of Passage, 2021

7-åriga Lorin tvingas lämna skola och kompisar på grund av att hennes familj är papperslösa. Under några dagar måste hon bestämma sig för om hon ska acceptera sin situation eller hitta en egen väg ur den.
Produceras med stöd av Göteborgs stad, Göthenburgo och Filmcloud.

Melanie_1.png

Melanie, 2019

Med sin moped som följeslagare utforskar 15-åriga Melanie de sammanhang hon har tillgång till just nu och sina möjligheter att ta plats i dem. Mitt emellan tonårens sköra längtan efter tillhörighet och ett växande behov av att forma en sin egen identitet. Filmen är en kombination av Lisas och Louises (som spelar titelrollen) erfarenheter av att växa upp på landsbygden och är inspelad i deras respektive hemorter Sollebrunn och Bollebygd.
Producerad genom Akademin Valand Film med stöd av Film i Väst.

Contact
Screen Shot 2020-12-09 at 15.48.59.png

Allt jag gör för dig, 2017

Jenny och Marcus är ett nyförälskat par i 25-årsåldern. Nu ska de för första gången åka och spendera en helg med Marcus gamla polare på landet. Det blir en krock mellan förväntningar på normer och könsroller som sätter relationens framtid på spel.

  Producerad genom Fridhem Film med stöd av Göteborgs stad, Filmcloud och Kulturungdom.

Contact
Screen Shot 2020-12-09 at 14.57.34.png

Fittsvett, 2016

3 tjejer. Ett omklädningsrum. Det luktar.
Ett utforskande i vilka samhällsnormer vi tar med oss in i privata rum.

Contact
Screen Shot 2020-12-09 at 15.03.12.png

Smärtbarn, 2014

En flicka sitter i ett badkar, på andra sidan väggen hörs hennes föräldrars alltmer aggressiva ordväxlingar. I försök att döva känslorna börjar hon experimentera med att utsätta sig själv för smärta.
Vinnare av publikens pris på Frame Filmfestival 2015.
Smärtbarn används numera som samtalsunderlag inom verksamheten Bona Vias samtalsgrupper för att bryta isoleringen kring att leva med föräldrar med missbruksproblematik.

Contact